sobota, 12 marca 2016
Sweet Saturday
Witam! Dziś mam dla Was zupełnie inny post. Bardzo lubię gotować, chociaż nie zawsze chce mi się stać całymi dniami przy garach, a po przygotowaniu jedzenia nie mam ochoty już go jeść. Też tak macie? :) Dziś z racji tego że mam wolny weekend postanowiłam ugotować obiad od podstaw, zupę, drugie danie i deser. W sumie nic szczególnego, zupa pomidorowa drugie danie makaron z mięsem cebulką serem i sosem natomiast pochwalę się deserem i opowiem Wam jak go zrobiłam :) Jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu ale za to bardzo efektowny i smaczny! Szczerze polecam :)
Do przygotowania tego deseru potrzebujemy śmietanę 36% do Deserów cukier lub jeśli ktoś woli to bez i owoce w moim przypadku były to mrożone truskawki. Śmietanę ubijamy tak, aby była sztywna dla lubiących słodkie desery proponuje dodać cukry do śmietany :) Owoce należy zmiksować, jeśli są to owoce typu banan polecam po zmiksowaniu wsadzenie na parę minut do zamrażalnika tak aby byly wystarczająco zimne. Jeśli mamy już wszystko gotowe należy tylko przełożyć deser na przemian warstwami raz sorbet raz śmietanka i gotowe :)
Smacznego! E ♥
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)





Brak komentarzy:
Prześlij komentarz